Energiindhold og energifordeling i udvalgte fødevarer:

 

100 g netto.

Fødevare

Energi kJ 100 g

Fedt

Kulhydrat

Protein

Kulhydrat

Fibre g

Kartofler

354 kJ

0,1 g

19,0 g

1,0 g

1,6 g

Pasta

528 kJ

0,5 g

25,8 g

0,7 g

4,2 g

Ris

432 kJ

0,1 g

23,0 g

1,0 g

2,2 g

Flütes

1172 kJ

4,3 g

51,3 g

4,0 g

8,0 g

Kilde: En varm kartoffel, Levnedsmiddelstyrelsen 1994

Kosttabeller Ankerhus , Kosttabelforlaget 2000

 

Nedenfor ses fordelingen i %.

Udregningen er foretaget med tallene i ovennævnte skema.

Ved forbrænding i kroppen omdannes fedt, kulhydrat og protein til følgende energimængder:

1 g fedt svarer til 38 kJ

1 g kulhydrat svarer til 17 kJ

1 g protein svarer til 17 kJ

Fibre giver ingen energi

 

 

Fødevare

 

Energi kJ

 

Fedt

 

Kulhydrat

 

Protein

Kartofler

354

1%

91%

8%

Pasta

528

4%

83%

14%

Ris

432

1%

91%

9%

Flutes

1172

14%

74%

12%